Контраст
Шрифт

Членство в FIEP: 4 роки Нацгвардія України активно впроваджує передовий міжнародний досвід

clock
20.10.2021 10:55

Четвертий рік поспіль Національна гвардія України є повноправним членом Міжнародної Асоціації сил жандармерії та поліції у статусі військової установи FIEP і постійно бере участь у роботі Комісій, робочих груп та інших заходах у рамках діяльності Асоціації FIEP. Зокрема представники НГУ беруть участь у засіданнях Комісій «Міжнародні справи», «Новітні технології та логістика», «Організація службової діяльності», «Людські ресурси» та щорічному Саміті директорів та командувачів структур-членів Асоціації.

У зв’язку із пандемією COVID-19 протягом 2020-2021 років представники Національної гвардії України беруть участь у заходах в рамках діяльності Асоціації FIEP в он-лайн форматі.

Варто зазначити, що за попереднім планом проведення основних та додаткових заходів у рамках роботи Асоціації на 2020 рік під головуванням Королівської жандармерії Марокко, у червні 2020 року Національна гвардія України повинна була організовувати засідання робочої групи щодо діяльності підрозділів спеціального призначення. Але, у зв’язку із пандемією COVID-19, заходи було відмінено або перенесено на 2021 рік.

27 жовтня планується проведення Саміту директорів та командувачів структур-членів Асоціації в форматі он-лайн, під час якого відбудеться передача головування від Королівської жандармерії Марокко до Національної Республіканської гвардії Португалії. Головною темою діяльності Асоціації на 2022 рік планується визначити – «Безпека і загрози, що виникають унаслідок глобалізації».

На червень 2022 року заплановано проведення Комісії «Організація службової діяльності» в Національній гвардії України, але формат Комісії буде залежати від обмежень, пов’язаних з COVID-19.

На майданчиках FIEP відбувається обмін досвідом з різноманітних питань забезпечення безпеки між структурами-членами Асоціації, а також налагоджується більш тісне співробітництво між членами FIEP на двосторонній основі.

За результатами проведених заходів у рамках роботи Асоціації FIEP вносяться пропозиції щодо вдосконалення діяльності НГУ та впровадження передового міжнародного досвіду в її діяльність.

Нагадаємо, Національна гвардія України подала заявку на вступ до FIEP у 2015 році. У 2016 році до НГУ завітала оцінювальна місія FIEP, яка дала позитивний висновок щодо відповідності Нацгвардії України усім критеріям члена Асоціації. Через рік НГУ було надано статус спостерігача Асоціації, що є обов’язковим на шляху до здобуття повноправного членства.

16 жовтня 2017 року Національна гвардія України отримала статус повноправного члена Асоціації FIEP. Ця подія стала потужним імпульсом і чітким сигналом до продовження реформ у Національній гвардії України, адаптації національного законодавства України до демократичних норм та стандартів провідних країн світу.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність