Контраст
Шрифт

Банківська робітниця нараховувала виплати псевдопереселенцям та завдала державі збитків на 850 тисяч гривень

clock
05.05.2021 16:55

На Донеччині правоохоронці викрили схему незаконних виплат для переселенців особам, які не є переселенцями та проживають на ТОТ України.
Махінації з незаконними виплатами викрили та заблокували співробітники Донецького прикордонного загону зі складу Об’єднаних сил спільно з працівниками Донецького відділу протидії кібер-злочинам ДКП Нацполіції.

Під час реалізації оперативної інформації правоохоронці встановили нечисту на руку працівницю однієї з банківських установ. З метою нарахування соцвиплат жінка імітувала ідентифікацію та вносила в автоматизовану систему інформацію про псевдопереселенців, які фактично перебували на ТОТ Донецької та Луганської областей. Ці дії завдали державі збитків на близько 850 тисяч гривень.

Наразі тривають слідчо-оперативні заходи для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до незаконних оборудок. Особі, яка ідентифікувала псевдопересаленців, повідомлено про підозру за ч.1 ст. 362 ККУ «Несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронних мережах».

Схожі матеріали
Діяльність