За півроку поліцейські Донбасу затримали понад 2 тисяч п'яних водіїв (ФОТО)

clock
12.07.2016 09:47

З вини нетверезих водіїв скоєно 109 ДТП, в яких загинуло 11 людей, травмовано – 176.

Усього з початку року співробітниками поліції Донеччини задокументовано 7786 порушень правил дорожнього руху. Понад чверть з них – це керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Громадяни були зупинені п’яними за кермом 2052 разів.
Керування транспортним засобом у стані сп’яніння є однією з основних причин скоєння ДТП з перевищенням швидкості руху та порушенням правил проїзду перехресть.
За кожний такий факт, задокументований поліцейськими, які забезпечують безпеку дорожнього руху, порушники притягуються до відповідальності.

Усього за матеріалами, зібраними поліцейськими за ст.130 КУпАП «Керування транспортними засобами особами у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції», судовими установами прийнято 861 рішення.
Водії, які п’яними сідали за кермо, були покарані. 169 порушників позбавлені права керування транспортними засобами. На 672 осіб накладено штрафи, 18 водіям було призначено покарання у вигляді адміністративного арешту, 2 – відправлені на громадські роботи. Водночас судом не прийнято жодного рішення у вигляді позбавлення права керування з оплатним вилученням транспортного засобу.
З метою виявлення осіб, які керують автомобілем у нетверезому стані, та запобігання тяжким наслідкам, на дорогах Донеччини систематично проводяться спецоперації та профілактичні заходи. Співробітники підрозділів превентивної діяльності попереджають автомобілістів, що водій у стані алкогольного сп’яніння здатен згубити людське життя.
Варто відзначити, що з травня поточного року у трьох великих містах – Маріуполі, Краматорську та Слов’янську, функції нагляду за дорожнім рухом перейшли до нової патрульної поліції.


 
Відділ комунікації ГУНП
в Донецькій області

 

Схожі матеріали