Контраст
Шрифт

За фактом ДТП за участі службового автомобіля поліції у Сумах розпочато кримінальне провадження (ВІДЕО)

clock
20.08.2018 16:48

В його рамках призначено необхідні експертизи. Про це сьогодні, 20 серпня, повідомив Голова Національної поліції України Сергій Князєв.

За його словами, попередньо встановлено, що службовий автомобіль поліції з увімкненими проблисковими маячками рухався на виклик про розбійний напад у центральній частині міста. На перехресті вулиць вул. Петропавлівська та вул. Перекопська відбулося зіткнення поліцейського автомобіля з автомобілем «Ауді» під керуванням 33-річного місцевого жителя. Внаслідок зіткнення службовий автомобіль поліції вилетів на тротуар та перекинувся.

У результаті ДТП постраждала 51-річна жінка-пасажир автомобіля «Audi», а також четверо пішоходів: двоє чоловіків і двоє жінок. Вони госпіталізовані до лікувальних закладів з травмами різного ступеню тяжкості. Крім того, тілесні ушкодження отримала жінка-поліцейський, яка несла службу у складі наряду.

«Поліцейські рухались на виклик і потрапили у ДТП. Зіткнулись із автомобілем, який рухався по головній дорозі. Вони були з увімкненими проблисковими маячками, як доповідають, але про це остаточно відповідь дасть авто-технічна експертиза. Як так сталося, що ні один із водіїв не розрахував момент зіткнення – оце і є предмет дослідження кримінальної справи», – повідомив Сергій Князєв.

Глава Нацполіції зазначив, що через декілька днів вже будуть перші результати експертиз. Вони допоможуть у встановленні обставин дорожньо-транспортної пригоди.

За фактом ДТП слідчі Сумського відділення поліції розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 Кримінального кодексу України. Слідство у справі триває. Правоохоронці встановлюють усі обставини події. Для проведення повного, об’єктивного та всебічного розслідування до Сум направлено представників центрального апарату Національної поліції України.

Нагадаємо, поліція звертається до громадян надавати інформацію щодо ДТП, яке трапилося за участі патрульного автомобіля поліції у Сумах.

 

Департамент комунікації Національної поліції

Схожі матеріали
Діяльність