З початку року надзвичайники вилучили та знищили вже майже 7 тисяч вибухонебезпечних предметів (ФОТО)

clock
06.02.2018 07:34

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів, як часів минулих війн, так і сучасних боєприпасів. Цього року надзвичайними вже вилучили та знищили 6 627 вибухонебезпечних предметів, з них 89 – авіаційні бомби.

Найчастіше, застарілі снаряди знаходять громадяни на відкритих територіях поблизу населених пунктів. Однак трапляється, що на небезпечну знахідку можна натрапити і посеред міста.

Так, днями в Одесі були виявлені два вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни на переїзді між вулицями Стовбова та Дальницьке шосе. Рятувальники встановили, що це артилерійські снаряди калібром 76 мм та 152 мм. Група піротехнічних робіт місцевої Служби порятунку вилучила та знищила знахідку у спеціально відведеному місці.

Лише минулої доби піротехнічні підрозділи ДСНС України здійснили 24 виїзди, під час яких вилучили та знищили 86 вибухонебезпечних предметів.

Тому з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів рятувальник вкотре нагадують громадянам правила безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами.

Категорично забороняється торкатися підозрілого предмету, пересувати його, заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось накривати; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку чи розбирати її. У разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно одразу повідомити про це на номери «101» чи«102».

За матеріалами прес-служби ДСНС України

Схожі матеріали