Контраст
Шрифт

В'ячеслав Аброськін: Поліції вдалося частково відтворити маршрут Ірини Ноздровської перед її вбивством (ФОТО)

clock
06.01.2018 06:37

Про це повідомив перший заступник Голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін.

За його словами, поліція систематично інформує громадськість про деякі аспекти розслідування вбивства правозахисниці.

«Нами розглядаються усі зв'язки загиблої. В поле зору потрапляють сотні людей, з якими вона була знайома. Первинний етап, про який ми можемо повідомити громадськість, активно відпрацьовується. Зокрема, це огляд місця події, відпрацювання населених пунктів, розташованих поряд з місцем події», - сказав В’ячеслав Аброськін.

Він зазначив, що поліції вдалося відтворити маршрут правозахисниці Ірини Ноздровської перед вбивством: від місця її роботи в Києві - і до станції метро «Героїв Дніпра». Використовуючи технічні можливості, було відстежено її пересування та приблизний час смерті. Однак остаточний висновок буде зроблено по закінченню комплексної експертизи.

В’ячеслав Аброськін зазначив, що зняття інформації та відпрацювання з камер зовнішнього спостереження триває. Зокрема, шлях пересування загиблої зафіксували понад 30 камер відеоспостереження.

«Однак ці камери не є державною власністю, тому доступ до кожної з них - тільки за рішенням суду. На сьогодні поліція отримала доступ не до усіх камер», - повідомив перший заступник глави Нацполіції.

Водночас він зазначив, що перевіряються різні версії скоєння цього злочину. Зокрема, і версія причетності до вбивства громадянина, який збив на смерть сестру потерпілої.

«Ми припускаємо, що Ірина все-таки доїхала додому. Там її могли очікувати, або ж вона їхала разом з вбивцею», - додав В’ячеслав Аброськін.

Нагадаємо, для розкриття вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської створено координаційний штаб, куди увійшли кращі слідчі та фахівці кримінального розшуку.

Департамент комунікації
Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність