Контраст
Шрифт

Володимир Мартиненко: «Діалог із суспільством на шляху боротьби з корупцією є запорукою успішного реформування МВС» (ФОТО)

clock
30.05.2019 13:29

Про це голова Громадської ради при МВС, радник міністра внутрішніх справ заявив сьогодні, 30 травня, під час круглого столу «Реалізація антикорупційної комунікаційної стратегії в системі МВС». Захід пройшов на базі Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справу в Івано-Франківську. Організаторами заходу виступили Міністерство внутрішніх справ, Громадська рада при МВС, Національна академія внутрішніх справ та Громадська спілка «Центр запобігання та протидії корупції».

«Вибудовуючи й упроваджуючи відомчу антикорупційну комунікаційну стратегію, Міністерство внутрішніх справ взаємодіє не лише з іншими органами влади, а й з громадськістю. Адже встановлення діалогу із суспільством на шляху боротьби з корупцією та активне залучення свідомих громадян до співпраці є запорукою успішного реформування МВС», – зазначив під час відкриття круглого столу Володимир Мартиненко.

За словами радника глави МВС, проведення таких круглих столів передбачено Планом заходів з реалізації стратегії комунікації у сфері запобігання та протидії корупції, затвердженого розпорядженням Кабміну наприкінці 2018 року. У МВС цьому напряму роботи приділяють належну увагу. Тому цьогоріч заплановане проведення цілої низки заходів із залученням представників усіх ЦОВВ системи МВС: Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби, Головного сервісного центру МВС.

Так, до сьогоднішнього круглого столу долучилися працівники антикорупційних підрозділів регіональних управлінь органів системи МВС восьми областей: Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької. Участь у обговоренні взяли представники Департаменту комунікації, Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності, Управління запобігання корупції та проведення люстрації, Управління охорони здоров’я та реабілітації МВС, а також представники Національного антикорупційного бюро України, науковці й представники громадських організацій.

Як зазначив заступник директора департаменту комунікації МВС Віктор Булаєв, ефективність відомчої антикорупційної комунікаційної стратегії значною мірою залежить від врахування тенденцій інформаційного простору і правильного використання каналів поширення інформації, насамперед соціальних мереж.

«Соцмережі стали частиною повсякденного життя. Використовуючи їх як комунікаційний інструмент, ми можемо отримати великі переваги у реалізації нашої антикорупційної стратегії», – підкреслив Віктор Булаєв. Він ознайомив з активністю у соцмережах як самого МВС, так і всіх органів системи внутрішніх справ.

Своєю чергою т. в. о. начальника ГУНП в Івано-Франківській області Василь Кіцелюк зазначив, що для боротьби із корупцією, що перетворюється в потужну криміногенну силу, необхідно розробити чітку ідеологічну концепцію державної політики з опорою на вироблені міжнародні та вітчизняні стандарти.

«Потрібні реальні, рішучі кроки у цьому напрямі, яких суспільство так чекає, передусім, від органів державної влади та інститутів громадянського суспільства», – впевнений Василь Кіцелюк.

Департамент комунікації МВС України

Фото Сектора комунікації поліції Івано-Франківщини

Схожі матеріали
Діяльність