В Одесі поліцейські оголосили підозру місцевій жительці, яка ошукала пайовиків неіснуючого будівництва на понад 15 мільйонів гривень

clock
01.07.2020 14:10

Голову правління ЖБК, яка, зловживаючи службовим становищем, заволоділа грошима декількох десятків людей, викрили працівники Київського відділу поліції під процесуальним керівництвом Одеської місцевої прокуратури № 1.

Достовірно знаючи про відсутність дозвільних документів на будівництво житлових будинків, зловмисниця впродовж шести років укладала договори з громадянами про пайову участь у будівництві об’єктів нерухомості за неіснуючою адресою на вулиці Карла Лібкнехта і навіть створила на території Таїровської селищної ради видимість будівельних робіт. Вкладники вносили гроші в касу кооперативу та банківський рахунок, проте з часом, не дочекавшись ні просування будівництва, ні ключів від квартир, звернулися до правоохоронних органів.

«Підозрювана – місцева жителька, 1982 року народження. Її дії слідчі кваліфікували за ч. 2, 3, 4, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України», - розповів начальник Київського відділу поліції В’ячеслав Барба.

Наразі поліцейські встановили особи 46 потерпілих, однак їх може бути значно більше. У зв’язку з цим просимо громадян, які постраждали від протиправних дій підозрюваної, звертатися з відповідною заявою до Київського відділу поліції.

Київський відділ поліції в м. Одесі

Схожі матеріали