У Львові відкрився тренінговий центр рятувальних робіт

clock
17.09.2020 15:25

Сьогодні, 17 вересня, у День рятівника на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відкрився тренінговий центр рятувальних робіт.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що створенню Центру передувала сумна статистика аварій на дорогах.

Щороку на дорогах України виникає близько 100 тисяч авто-транспортних подій, з яких 25 тисяч з постраждалими. На дорогах гине близько 3 тисяч осіб щороку та ще близько 30 тисяч отримують травмування різної складності.

«Першими, хто прибуває на місце пригоди – рятувальники. Відповідно, від їхніх навичок буде залежати життя та здоров’я потерпілих. Створений Центр дозволяє підготувати майбутніх працівників ДСНС до різних непередбачуваних ситуацій та набути професійних навичок», - сказав Сергій Яровий.

Голова ДСНС Микола Чечоткін наголосив, що тренінговий Центр займає площу 300 квадратних метрів.

«Центр складається з двох частин. Одна присвячена ситуаціям на дорогах: деблокування потерпілих при ДТП, надання домедичної допомоги. Інша призначена для роботи верхолазів, рятування людей на висотах», - сказав Микола Чечоткін.

Своєю чергою, проректор університету Дмитро Чалий зазначив, що вже рік в Університеті працює сучасна лабораторія систем протипожежного захисту, в якій відображаються усі існуючі системи протипожежного захисту.

«Тут ми маємо і системи виявлення пожежі, оповіщення, також макет висотної будівлі, де відображено усі елементи, які забезпечують пожежну систему багатоповерхових будинків. Щоб наші курсанти після випуску були готові до всіх ситуацій», - підкреслив Дмитро Чалий.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали