Контраст
Шрифт

У Кишиневі відбулася презентація проекту «Удосконалення інтегрованого управління кордонами на українсько-молдовському кордоні» (ФОТО)

clock
07.02.2018 08:47

Учора, 6 лютого, у м. Кишинів (Республіка Молдова) відбулася офіційна церемонія відкриття проекту «Удосконалення інтегрованого управління кордонами на українсько-молдовському кордоні».

Захід проходив за участі представників Міжнародної організації з міграції (МОМ), представництв Європейського Союзу в Україні та Республіці Молдові, Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні, Міністерств внутрішніх справ, фінансів і прикордонних та митних служб України і Республіки Молдова.

Головною метою проекту є сприяння поліпшенню транскордонного переміщення людей та товарів через визначені пункти перетину кордону між Україною та Республікою Молдовою і подальшим впровадженням найкращих практик інтегрованого управління кордонами, особливо в площині міжвідомчого та міжнародного обміну інформацією й співробітництва, а також запровадження спільного контактного пункту та пунктів перетину кордону зі спільним контролем.

В рамках проекту вже в цьому році планується запустити автоматизований обмін інформацією про осіб та транспортні засоби, що здійснюють перетин спільної ділянки українсько-молдовського кордону. Це дозволить у повному обсязі здійснювати контроль міграційних процесів у тому числі й на центральній ділянці.

Також в цьому році в рамках проекту для організації спільного контролю почнеться робота з реконструкції пунктів пропуску для автомобільного сполучення на території України «Кучурган – Первомайськ» та «Рені – Джурджулешти».

Варто зазначити, що контракт між Міжнародною організацією з міграції та Представництвом Європейського Союзу в Україні про реалізацію проекту міжнародної технічної допомоги був підписаний 21 грудня минулого року в рамках програми ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Реалізація проекту триватиме впродовж 28 місяців з загальним бюджетом 4,75 мільйонів євро.

Прес-служба ДПСУ

Схожі матеріали
Діяльність