Контраст
Шрифт

Сергій Яровий: Поліція встановила і затримала підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської (ФОТО, ВІДЕО)

clock
08.01.2018 15:19

Про це перший заступник міністра внутрішніх справ повідомив сьогодні, 8 січня, під час оперативної наради.

За словами Сергія Ярового, триває робота координаційного штабу, створеного для розслідування цього резонансного злочину. Правоохоронці працюють над встановленням його найменших деталей.

«Принципово важливо повністю встановити весь перебіг подій. Я думаю, вже найближчим часом у нас будуть всі необхідні результати експертиз», – сказав Сергій Яровий.

Окремо він подякував працівникам поліції і фахівцям ДСНС, які також долучаються до розслідування.

«Працюємо 24 години на добу, щоб розібратися з цією резонансною справою», – підкреслив Сергій Яровий.

Як повідомив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін, упродовж останніх восьми днів правоохоронці відновили увесь маршрут руху загиблої у день її зникнення – від метро «Героїв Дніпра» до селища Демидів на Київщині. Поліцейські встановили та опитали всіх шістьох водіїв маршрутних автобусів, які в проміжку з 17:00 до 18:00 рухалися вказаним маршрутом. Крім того опитані понад тисячу мешканців Демидова.

«Використовуючи весь масив цих даних, які ми отримали, була повністю відтворена картина з 17-ї до 18-ї години. Відтак сьогодні слідчими прийнято рішення – в порядку ст. 208 КПК був затриманий підозрюваний», – повідомив В‘ячеслав Аброськін.

Він додав, що тривають слідчі дії та необхідні оперативно-розшукові заходи для встановлення можливих свідків та очевидців.

«Це дозволить отримати додаткову доказову базу у справі. Також ми призначили додаткові криміналістичні експертизи. Робота триває, зараз проводяться перші слідчі дії з підозрюваним», – зазначив перший заступник глави Нацполіції.

Своєю чергою начальник Головного слідчого управління Нацполіції Віталій Невгад зазначив, що наразі проводиться перевірка свідчень затриманого.

«Перевірка встановленої під час слідчих дій інформації має підтвердити вину підозрюваного. Найближчим часом ми проаналізуємо хронологію подій, мотиви і механізм скоєння цього злочину», – зазначив Віталій Невгад.

Нагадаємо, за розпорядженням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового був створений координаційний штаб для розкриття вбивства Ірини Ноздровської. Як повідомлялось раніше, до розслідування залучені 300 працівників Нацполіції.

Правозахисницю знайшли мертвою 1 січня у Вишгородському районі Київщини.

 

Департамент комунікації МВС України

фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність