Контраст
Шрифт

Прикордонники розбудовують сучасну систему моніторингу повітряного кордону (ВІДЕО)

clock
05.08.2016 11:43

Контроль за польотами авіації в прикордонній смузі налагоджено в цілодобовому режимі за допомогою радіолокаційного стеження. Інформація виводиться на монітор авіадиспетчера, який має змогу спостерігати та контролювати польоти повітряних суден.

Окрім безпосереднього візуального контролю в реальному часі, черговому надходить планова інформація про польоти повітряних суден, які зареєстровані та своєчасно подали заявки на польоти до Украероцентру.

За поданими планами можна визначити тип повітряного судна, місце (аеродром) зльоту та посадки, час зльоту, орієнтовний час посадки, а також маршрут та мету польоту. За допомогою автоматизованої системи авіаційного забезпечення спеціалістами Головного центру управління службою ДПС України контролюються польоти літаків прикордонної авіації, зокрема сучасних легких літаків «Даймонд», які забезпечують повітряне патрулювання.

Комплекс також відслідковує усі повітряні судна, які планують свою льотну діяльність у контрольованій прикордонній смузі, та дає можливість підтвердити інформацію, у разі спостереження повітряної цілі прикордонними нарядами.     

З початку року за допомогою автоматизованої системи спостереження оперативними черговими направлено близько 50 сповіщень до Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами, по двох з них проводиться розслідування.

Прес-служба ДПС України

Схожі матеріали
Діяльність