Контраст
Шрифт

Олексій Білошицький: У 2021 році на дорогах України з’явиться ще 220 камер фіксації порушень ПДР

clock
10.02.2021 14:08

Протягом поточного року на дорогах України буде встановлено ще 220 камер фіксації порушень Правил дорожнього руху. Місця для їх встановлення вибрані не випадково – системи фіксації запрацюють по всім областям на тих ділянках доріг, де трапляється найбільше аварій.

Про це перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький заявив під час брифінгу сьогодні, 10 лютого.

«Нові камери на дорогах України з’являться вже найближчим часом. Місця встановлення системи фото- та відеофіксації порушень ПДР вже погоджені з підрозділами Національної поліції та службами автомобільних доріг», - зазначив він.

Олексій Білошицький додав, що до системи автоматичної фіксації ПДР додається новий функціонал – фіксування порушень проїзду смугою громадського транспорту.

«З 15 лютого 2021 року планується запуск системи фіксації порушень ПДР, які відбуваються саме на смузі проїзду громадського транспорту. Перша камера, яка запрацює у даному режимі, встановлена у місті Києві на бульварі Дружби народів, 36», - сказав перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Олексій Білошицький нагадав, система фото- та відеофіксації довела свою ефективність. Дійсно, дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими та загиблими знизились у три рази.

«Щоб ця система запрацювала, була проведена титанічна праця. І технічна сторона системи фото- та відеофіксації, і законодавча складова, все приведено у відповідальність до українського законодавства», - додав він.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєструють проєкт Закону, який відмінить надсилання паперових листів порушникам ПДР у разі вчасної сплати штрафу.

Департамент комунікації МВС УКраїни

ФОТО Миколи Анацького

Схожі матеріали
Діяльність