Контраст
Шрифт

Хатія Деканоідзе: «Поліцейський омбудсмен повинен працювати за новими стандартами» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
02.09.2016 13:23

Крім того, працівники цього підрозділу повинні знати всю ситуацію щодо забезпечення прав людини на місцях. Про це Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе наголосила сьогодні, 2 вересня, під час презентації офісу Управління забезпечення прав людини.

Очільник Національної поліції України наголосила, що ситуація, яка сталася в населеному пункті Криве Озеро, довела, що такий офіс повинен існувати.  Саме моніторинг ситуації по всій Україні дасть можливість уникнути порушення прав людини.

«Поліцейський омбудсмен, як ми їх називаємо, буде моніторити ситуацію, що відбувається в райуправліннях, в територіальних органах, в ізоляторах тимчасового тримання», - зазначила Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе.

Вона повідомила, що  до осіб, які будуть призначатися  на зазначені посади, досить великі вимоги. Вони повинні усвідомлювати сучасні стандарти, які пов’язані з правами людини.

«Поліцейський омбудсмен повинен працювати за абсолютно новими стандартами і моніторити ситуацію скрізь абсолютно», - сказала Хатія Деканоідзе.

Вся інформація про порушення прав людини надходитиме в офіс та буде відпрацьовуватись співробітниками відповідного відділу.

«Безпосередньо з офісу прав людини ми можемо контролювати  і звітувати в тому, щоб кожний  із доставлених в ізолятор тимчасового тримання отримав необхідний набір тих послуг, які передбачені державою на час його обмеження», - повідомив заступник Голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв.

Він зазначив, що таким чином буде контролюватися своєчасність надання допомоги правозахисників,  а в разі  потреби - медична допомога.

«І найважливіше - ми зможемо запобігти такому явищу, як фізичний вплив», - сказав Костянтин Бушуєв.

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність