Контраст
Шрифт

Групою «ПОЛІНА» на Донеччині виявлено 114 потерпілих від домашнього насильства (ФОТО, ІНФОГРАФІКА)

clock
21.08.2018 06:26

Як показує практика, від агресії та тиску страждають переважно жінки та діти. Вже 7 місяців домашньому насильству протидіють групи поліції, до складу яких входять дільничні офіцери, ювенальні поліцейські та слідчі.

Впродовж поточного періоду поліцейськими було зафіксовано 403 звернення від громадян з приводу вчинення домашнього насильства, здійснено 402 виїзди на виклики та прийнято 113 заяв про порушення, пов’язані з домашнім насиллям.

До адміністративної відповідальності притягнуто 45 агресорів, стосовно 3 відкриті кримінальні провадження. За період роботи поліцейської мережі протидії домашньому насильству "Поліна", всього було виявлено 114 потерпілих.

Від агресії та тиску переважно страждають жінки та діти. За статистикою 67% постраждалих від насильства в сім'ї це жінки, 25% діти та 8% чоловіки. Також мобільна група перевірила понад 1000 домашніх тиранів, які перебувають на обліку в поліції.

Крім того, мобільна група проводить профілактичну роботу з агресорами та постраждалими. Зокрема доводять до відома зміни в законодавстві, які посилюють відповідальність за цей вид правопорушення, нагадують жертвам про неприпустимість замовчування проблеми та інформують про те, як правильно діяти у випадку загрози та де отримати всю необхідну допомогу.

Так, у Маріуполі відкритий шелтер, де постраждалі можуть у безпеці тимчасово проживати, отримати психологічну та юридичну допомогу. Нагадаємо, що згідно з новаціями в законі, кривдник може бути притягнутий до кримінальної відповідальності. Також, за всіма статтями посилюється покарання за домашнє насилля, яке скоєне у присутності дітей. Передбачене обмеження можливості агресора наближатися до жертв. Якщо насильницькі дії відбулись по відношенню до дитини або в її присутності, зловмисник позбавляється права спілкуватися і бачитись з дитиною.

 

Центральний відділ поліції Донецької області

Схожі матеріали
Діяльність