Контраст
Шрифт

Екс-посадовців Фонду держмайна, державної компанії та представників бізнес-еліти підозрюють у розтраті 165 мільйонів гривень (ФОТО)

clock
06.09.2016 08:21

Вони спеціально довели державну холдингову компанію до банкрутства та безпідставно передали її об'єкти нерухомості у власність підконтрольних їм підприємств. Від незаконних оборудок держава зазнала мільйонні збитки. Поліцейські провели десятки санкціонованих обшуків.

Оперативники Департаменту захисту економіки та слідчі Головного слідчого управління Нацполіції встановили, що посадовці Фонду держмайна України та підконтрольних їм держаних установ розробили план по відчуженню майна з подальшим його заволодінням. У схемі також були задіяні ліквідатори, представники великої фінансової промислової групи, контрольованої народними обранцями.

Так, протягом 2012-2015 років працівники керівної ланки державної холдингової компанії та Фонду державного майна України використали всі свої можливості аби довести компанію до банкрутства. Вони укладали заздалегідь збиткові та нікчемні договори. Їх виконання в подальшому призвело до неплатоспроможності компанії.

Порушуючи цілу низку нормативних актів, посадовці передали у приватну власність об'єкти нерухомості вартістю 165 мільйонів гривень.

«Підприємства, на користь яких було відчужено державне майно, підконтрольні колишнім посадовцям та народним депутатам», - зазначив Ігор Купранець, начальник Департаменту захисту економіки Нацполіції.

Частина нерухомості одразу була перепродана, решта передана в оренду.

Слідчі Головного слідчого управління відкрили кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст.219 (Доведення до банкрутства) Кримінального кодексу України.

5 вересня оперативники Департаменту захисту економіки та слідчі Головного слідчого управління Нацполіції провели санкціоновані обшуки в офісах товариств та зі місцем мешкання колишніх посадовців державної холдингової компанії та Фонду державного майна України.

Обшуки одночасно проводились у трьох містах України: Київ, Львів та Луцьк.

На осіб, які причетні до скоєння кримінальних правопорушень, чекає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

«Ми не дозволимо посадовцям збагачуватися за рахунок нашої країни. Державне майно та кошти, які незаконно опинилися у приватних руках, обов'язково будуть повернуті у власність його дійсного господаря - у власність держави. Якщо правопорушники розраховують на свою безкарність, то вони помиляються. Кожна винна особа понесе покарання за свої злочинні дії», - сказав Ігор Купранець. 

Також він додав, що працівники Департаменту захисту економіки та слідства докладуть усіх зусиль аби чиновники опинилися на лаві підсудних і для цього є достатньо підстав та доказів. 

Департамент захисту економіки Національної поліції України

тел. довіри (098) 103-96-59

Схожі матеріали
Діяльність