Контраст
Шрифт

1,2 млн грн збитків на будівництві амбулаторій – поліція повідомила про підозру посадовцю Волинської ОДА та його спільникам

clock
09.09.2021 13:15

Серед підозрюваних - заступник директора одного з департаментів облдержадміністрації та засновник і керівник товариства-генпідрядника.

Викрили злочинну схему розкрадання коштів державного бюджету та кредитних коштів Європейського банку, встановили її організаторів та учасників оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції. Як з'ясували поліцейські, кошти з державного бюджету та надані під гарантії Уряду України кредитні кошти Європейського банку виділялися на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. У межах цієї програми проводилося будівництво двох районних амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Під час проведення тендеру на проведення будівельних робіт перемогу отримало підконтрольне товариство. Між ним і Департаментом Волинської ОДА були укладені відповідні договори. З метою привласнення коштів до актів виконаних робіт вносилися недостовірні відомості про їх обсяги та вартість. Надалі на підставі цих документів проводилися розрахунки з генпідрядником. На момент проведення розрахунків за роботи, зазначені в актах, частина з них фактично не була виконана, частина – взагалі не виконувалася.

В ході слідства правоохоронці зібрали докази причетності до організації злочинної схеми заступника директора одного з департаментів Волинської ОДА, засновника та керівника товариства-генпідрядника. Внаслідок їх протиправних дій на будівництві двох амбулаторій було привласнено понад 1,2 млн грн коштів державного бюджету. Факт привласнення коштів підтверджується висновком експертного дослідження.

8 вересня оперативники УСР у Львівській та Волинській областях та слідчі поліції Львівщини провели санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів, в адміністративних приміщеннях Департаменту Волинської ОДА та офісі товариства.

Крім того, за погодженням із Львівською обласною прокуратурою трьом фігурантам було повідомлено про підозру. Дії заступника директора одного з департаментів Волинської ОДА, засновника та керівника товариства-генпідрядника кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Також проводяться подальші заходи для притягнення інших осіб, задіяних у злочинній схемі.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність