Контраст
Шрифт

Зведення щодо обстрілів українського прикордоння

clock
24.09.2022 17:08

Учора, 23 вересня, загарбники з території росії наносили удари по прикордонню України з використанням дронів, крупнокаліберних кулеметів, мінометів та ствольної артилерії.

Під ворожим вогнем опинилися Краснопільська, Юнаківська, Середино-Будська та Білопільська громади Сумщини, Семенівська і Сновська громади Чернігівщини, а також Золочівська громада Харківської області.

Тричі за добу рашисти накривали територію Краснопільської громади вогнем зі ствольної артилерії, загалом пролунало майже півсотні вибухів. Вогонь вівся з боку російських населених пунктів вязове, графовка та дроновка.

У першій половині дня на околицях двох прикордонних населених пунктів Білопільської громади пролунали майже два десятки вибухів ворожих мін. Вогонь вівся з боку російських населених пунктів веселе та тьоткіно. На цій же ділянці окупанти двічі застосовували безпілотники для скидання вибухових пристроїв.

У другій половині дня ворог з районів російських населених пунктів ніколаєво-дар’їно та суджа обстріляв територію Юнаківської громади зі ствольної артилерії, загалом пролунало три десятки вибухів.

Водночас ствольна артилерія гатила по одному з населених пунктів Середино-Будської громади, зафіксовано 8 прильотів. Артобстріл рашисти супроводжували чергами з крупнокаліберних кулеметів. Внаслідок удару пошкоджена інфраструктура енергозабезпечення.

Сновську громаду з району ворожого населеного пункту кирилівка росіяни обстріляли мінометами 120 мм калібру - 4 вибухи.

По території Семенівської громади ворог гатив мінометами 82 мм калібру — зафіксовано 15 вибухів. Вогонь загарбники вели з боку населеного пункту манев.

Також, минулої доби загарбники з боку російського населеного пункту безимено накривали територію Золочівської громади Харківської області, що на межі з Сумщиною, вогнем з мінометів. Загалом нараховано десяток вибухів.


Складові Сил оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників.

Пресслужба ДПСУ

Схожі матеріали
Діяльність