Контраст
Шрифт

За даними ДСНС, з початку літнього періоду 129 осіб загинуло на воді, з них 16 дітей

clock
24.06.2022 14:40

Про це в Медіацентрі Україна – Укрінформ заявив Олександр Хорунжий, пресофіцер ДСНС України.

«Наразі наші рятувальники та піротехніки працюють над тим, щоб очистити акваторії. Вже очищено близько 33 гектарів акваторій – на Київщині, Сумщині, на Запоріжжі, Миколаївщині. Наразі влучено та знешкоджено 664 вибухонебезпечні предмети», – зазначив пресофіцер ДСНС.

За даними ДСНС, з початку літнього періоду 129 осіб загинуло на воді, з них 16 дітей. Фахівці ДСНС врятували 22 особи, з них 6 - діти. Статистика сумна, але менша ніж попереднього року, бо ряд областей так і не розпочали купального сезону. Також ряд регіонів досі в окупації, з них не надходить інформація.

На сьогодні в Україні місцевими органами виконавчої влади визначено 240 місць відпочинку на водних об’єктах. З них 194 мають пляж. Не розпочали купальні сезони ті області, які деокуповані, або де проходять бойові дії. Місто Київ також не відкриває пляжі.

«Ми не рекомендуємо виходити на відпочинок біля водойм на Київщині, Сумщині, Донеччині, Чернігівщині, Одещині, Харківщині та Миколаївщині. Ми наполегливо радимо громадянам не виходити на водойми аж допоки не буде очищено територію», – підкреслив Олександр Хорунжий.

Схожі матеріали
Діяльність