Гвардійці Слобожанщини отримали від волонтерів автономні акумуляторні станції

clock
07.12.2022 13:40

Правозахисник та телеведучий програми «Людина і право» Борис Захаров разом із товаришем, колишнім військовим, під час війни організував виробництво портативних акумуляторних станцій для використовування їх нашими захисниками. Два таких пристрої волонтер передав у підрозділи 5-ої Слобожанської бригади НГУ.


«Ідея створення зарядних станцій з’явилася ще влітку, а тепер, після численних блекаутів, пристрій став у нагоді. Ми активно комунікуємо із харківськими нацгвардійцями, які користуються станціями, аби почути чесні фітбеки про ]їхню роботу. Уже в наступній партії обов'язково врахуємо побажання, щоб покращити продукт», – зазначає волонтер Борис Захаров.

Портативні акумуляторні станції мають потужність у 10 000, 5 000, 2 000 Ват-годин залежноі від моделі. І мають два варіанти підзарядки – від електромережі та від енергії Сонця, адже до комплекту входять сонячні батареї. Розробники врахували потреби військовослужбовців, які виконують завдання у віддалених районах. Потужні павербанки захищені від вологи та в роботі повністю безшумні.

"Цей пристрій має багато переваг перед генератором, адже простіший у використанні. Станція може працювати понад добу безперервно. Для неї не потрібно окремого приміщення і це спрощує використання. Часто виконуємо завдання там, де немає жодних комунікацій, обірвані лінії електромереж. Портативні акумуляторні станції допоможуть набути певної енергонезалежності: можна зарядити телефони, рації та дрони. Вдячні волонтерам за допомогу і підтримку захисників Харківщини», – розповідає нацгвардієць на псевдо Аксель.

Волонтер також передав на потреби нацгвардійців 5-ої Слобожанської бригади гуманітарну допомогу, направлену на позиції до оборонців Харківщини.

Національна гвардія України

 

Схожі матеріали