Контраст
Шрифт

Внутрішня безпека Нацполіції: на Кіровоградщині чоловік запропонував правоохоронцю 2 тисячі доларів хабаря

clock
14.05.2022 10:07

Мешканець Олександрійського району Кіровоградщини спробував підкупити посадовця поліції за можливість уникнути відповідальності за збут наркотиків. Чоловікові загрожує позбавлення волі.

Працівники Кіровоградського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції отримали інформацію щодо спроби втягнення поліцейського до корупційної діяльності. Зокрема 43-річний фігурант кримінального провадження, розпочатого поліцією області за фактом збуту наркотичних засобів, пообіцяв заступникові начальника управління боротьби з наркозлочинністю 2 000 доларів США неправомірної вигоди за уникнення кримінального переслідування та подальшу поліцейську «лояльність» до його злочинного бізнесу.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі ГУНП Кіровоградщини внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Хабародавця правоохоронці затримали відразу після передачі посадовцю поліції 60 тисяч гривень. Речові докази вилучено.

Чоловікові готується оголошення про підозру. До обрання запобіжного заходу його затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Кіровоградська обласна прокуратура.

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

 

Схожі матеріали
Діяльність