Викладачка ДДУВС Оксана Ботурчук встановила рекорд України за кількістю медалей на Паралімпіадах у легкій атлетиці

clock
04.09.2024 10:30

Під час забігу на дистанції 400 метрів Оксана Ботурчук посіла третє місце, виборола «бронзу» та встановила рекорд України за кількістю медалей на Паралімпіадах з легкої атлетики, ставши найтитулованішою українською легкоатлеткою в історії Паралімпійських ігор. Це її 11-та паралімпійська медаль. 

У Парижі тривають XVII Літні Паралімпійські Ігри, в яких беруть участь майже 4500 спортсменів зі 182 країн. У шостий змагальний день Паралімпіади-2024 в Парижі Оксана Ботурчук у супроводі гіда Микити Барабанова принесла Україні першу медаль дня Україні. Досягнення стало черговою значущою перемогою для 39-річної легкоатлетки, яка на цих Паралімпійських іграх змагалась із найсильнішими спортсменками світу з порушенням зору та показала свій найкращий результат сезону – 55.67 секунд. 
Для легкоатлетки це 11-та в кар'єрі медаль на Паралімпійських іграх. Свою першу нагороду Оксана здобула ще на Іграх-2008 у Пекіні – "золото" у бігу на 100 метрів.

Вже сьогодні, 4 вересня 2024 року, спортсменка виступатиме на дистанціях 100 та 200 метрів.

Оксана Ботурчук є викладачкою кафедри спеціальної фізичної підготовки Дніпровського державного університету внутрішніх справ. Травму зору отримала у результаті аварії. Народилась у родині спортсменів: батько – майстер спорту із самбо, мати – кандидатка у майстри спорту з легкої атлетики. Спортсменка має значні державні нагороди: Орден «За заслуги» I, II та III ступеню. 

22 липня 2021 року на екрани вийшов художній фільм «Пульс», присвячений історії Оксани Ботурчук. 

Пишаємось спортивними результатами та з нетерпінням чекаємо на нові спортивні здобутки представниці Дніпровського державного університету внутрішніх справ! 

ДДУВС 
 

Схожі матеріали