Контраст
Шрифт

В Харківській області поліція документує злочинні дії окупантів

clock
30.01.2023 10:40

Військові рф продовжують вдень та вночі завдавати збройні удари по об’єктах цивільної інфраструктури, нищити майно та будинки мирного населення регіону. Є загиблі та поранені.

29 січня близько 22:55 російські армійці завдали ракетної атаки по Харкову. В зоні ураження опинився Київський район. Зенітна керована ракета типу С-300 влучила в житловий будинок. В результаті обстрілу загинула 85-річна жінка, ще троє людей отримали поранення. Вибухом зруйновано дах та квартиру на четвертому поверсі багатоповерхівки, а також пошкоджено вікна в будівлях поблизу місця події.

Минулої доби атак окупантів зазнали міста та села Чугуївського, Харківського та Куп’янського районів.
На Куп’янському напрямку противник обстріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони смт Дворічна, Вільшани, село Піщане та інші населені пункти. У Куп’янську внаслідок обстрілу поранення отримав місцевий житель. Уламки снарядів пошкодили приватні домоволодіння та господарчі будівлі місцевих жителів.

Ворожого вогню вкотре зазнало місто Вовчанськ, росіяни влучили у два магазини та приватний будинок.
Працівники слідчо-оперативних груп територіальних підрозділів поліції провели огляди місць подій та зафіксували наслідки злочинних дій окупантів.

Інформацію за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1, 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення строком до 15 років або довічним позбавленням волі.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність