Контраст
Шрифт

В Україні на базі ДСНС та шкіл створено 70 «Класів безпеки»

clock
30.11.2022 17:40

Про це стало відомо сьогодні, 30 листопада, під час презентації «Класу безпеки» на базі ДСНС, яку відвідав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. 

Нагадаємо, що у вересні на базі спеціалізованої школи з поглибленим вивченням математики № 17 розпочав роботу перший «Клас безпеки». За допомогою навчальних матеріалів школярі вивчають правила пожежної і мінної безпеки та поведінки на воді.  
 
За словами Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Крука,  у розробці до кінця року ще 32 «Класи безпеки», з них 5 вже розробили, 15 – на стадії завершення. При цьому деякі директори шкіл самі пропонують створити в них «Класи безпеки». 

«Ми направили методичні рекомендації, що має бути в цих класах. Окремо враховується зональність, тобто в залежності від регіону – надсилається відповідна інформація. Якщо це деокуповані території, то увага на розмінування, пожежну безпеку і те, що є найбільшим викликом для цього регіону. Тобто спеціаліст із безпеки поєднуються з «Класом безпеки», вони один одного доповнюють», - доповів Сергій Крук. 
 
У ході презентації «Класу безпеки» очільнику МВС показали методичні матеріали, за якими дітей навчатимуть пожежній грамотності, приклад «тривожної валізи», набір світловідбиваючих стрічок. Також продемонстрували макет будинку, де в різних кімнатах штучно створюються умови пожежної загрози, а працівники ДСНС надають поради з подолання кризової ситуації.  

Окремо Денис Монастирський звернув увагу на питання з наявністю автодрабин для гасіння пожеж в багатоповерхівках, зокрема на 10-му і вище поверхах:

«Проблема полягає в тому, що ДСНС обмежені в можливостях гасити пожежі вище десятого поверху. В нас є драбини висотою 30 метрів, але щоб їх поміняти треба порядку 450 драбин. Втім, за рахунок європейських партнерів ми отримуємо їх, але це мінімум, тому що це дорогий механізм – авто драбини і авто підіймачі».  

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність