Контраст
Шрифт

Тепло, зв'язок і комфорт – основні вимоги Пунктів Незламності, - Денис Монастирський

clock
30.11.2022 16:40

Очільник МВС вкотре проінспектував Пункти Незламності, які розгорнуті на базі ДСНС, та оглянув їх наповнення. Такі Пункти є стаціонарні та мобільні, а створені вони для подолання надзвичайних ситуацій, викликаних погіршенням погодних умов, а також під час відключень електроенергії та опалення.

На сьогоднішній день в Україні розпочали роботу 1008 Пунктів Незламності, із них 157 – мобільних. Там, окрім теплих і комфортних умов перебування, для відвідувачів підготовлені питна вода, гарячий чай і печиво, базовий набір ліків і засобів гігієни, а також точки живлення та зв’язку, аби кожний зміг відновити заряд на своєму смартфоні і зателефонувати рідним. Для самих маленьких працівники  ДСНС створили ігрові куточки з пізнавальною літературою.

«Ми зробили умовний паспорт Пункту Незламності та працюємо над тим, щоби відповідне наповнення було у кожному пункті. Це має бути генератор, щоби люди могли прийти і зігрітися, але він має знаходитися поза межами палатки. Тому що є випадки на Київщині та Одещині, коли люди отруїлися чадним газом. Також мають бути точки живлення, де люди зможуть підзарядити свої гаджети. В залежності від палатки, у пунктах має знаходитися від 20 до 50 розеток, які можуть одночасно обслуговувати відвідувачів. Тобто тепло, зв'язок і комфорт – основні вимоги Пунктів Незламності», - підкреслив Денис Монастирський. 

За словами Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Крука, з моменту початку функціонування Пунктами Незламності скористувалися порядку 95 тисяч громадян:

«Загалом попитом користуються мобільні пункти. Щодня ми збільшуємо їх кількість на 20-30 одиниць, враховуючи наявність палаток. Також ми працюємо над забезпеченням інтернет зв’язком, оскільки на сьогодні це питання вирішено на 80 %. В залежності від ситуації, ми забезпечуємо Пункти  інтернетом через вай фай, оптиволокно або Старлінк». 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність