Контраст
Шрифт

Прикордонники викрили схему незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон

clock
03.10.2022 11:28

Було встановлено, що за певну винагороду мешканець Волинської області налагодив незаконну схему по внесенню у закордонні паспорти відміток Консульських установ України про постійне місце проживання  та взяття на консульський облік, чим сприяв у незаконному виїзді за кордон військовозобов’язаних чоловіків.

Правопорушника затримали на території Волинської області після отримання винагороди розміром 800 доларів США від чергового клієнта, який «замовив» у нього відтиск та штамп Генерального консульства України у Кракові про постійне місце проживання на території Польщі та взяття на консульський облік.

Наразі аферисту повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та ч. 3 ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Заходи проводились в рамках кримінального провадження спільною міжвідомчою групою співробітників оперативно-розшукового відділу Чернівецького загону, спеціального мобільного підрозділу «Дозор», слідчих ГУНП в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом Чернівецької та Волинської прокуратур.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали
Діяльність