Контраст
Шрифт

Посягання на життя патрульних поліцейських: столичні слідчі оголосили про підозру чоловіку

clock
03.05.2022 10:07

Зловмисник вчинив сварку з дівчиною, а коли на виклик прибули правоохоронці – почав по них стріляти. У результаті двоє поліцейських отримали тілесні ушкодження. Фігуранту загрожує довічне позбавлення волі. 

Вчора, 2 травня, до поліції Києва звернувся мешканець будинку із повідомленням про сварку у квартирі сусідів. За інформацією заявника, з оселі тривалий час чутно крики та він бачив, як чоловік викидає речі з вікна. На виклик оперативний черговий скерував екіпаж патрульної поліції. 

Інспектори намагались поспілкуватися з порушником, однак він, відчинивши двері, поводив себе агресивно та на зауваження не реагував. У подальшому фігурант дістав з-під одягу зброю та здійснив декілька пострілів в правоохоронців, внаслідок чого двоє патрульних отримали тілесні ушкодження. Попри отримані поранення поліцейські обеззброїли зловмисника та затримали його. 

Затриманим виявився 28-річний місцевий мешканець, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Під час невідкладного обшуку помешкання з місця події слідчі вилучили пістолет із набоями, а також, ймовірно, наркотичну речовину канабіс. Все вилучене направлено для проведення відповідних експертиз. 

Слідчі за погодженням із Подільською окружною прокуратурою повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 348  Кримінального кодексу України – посягання на життя працівника правоохоронного органу. Наразі поліцейські підготували клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєння особливо тяжкого злочину фігуранту загрожує від дев’яти до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Києва

Схожі матеріали
Діяльність