Контраст
Шрифт

Поліція документує наслідки ранкового обстрілу Харкова

clock
21.07.2022 16:27

Вранці, 21 липня, ворог ударив з реактивних систем залпового вогню «Ураган» по Київському та Салтівському районах Харкова касетними боєприпасами. В результаті є загиблі та поранені. На місцях прильотів працюють слідчо-оперативні групи поліції та екстрені служби.

Обстріли густонаселених районів міста ворог розпочав близько 9:30. Снаряди влучили у цивільні об’єкти: неподалік виходу зі станції метро, зупинки громадського транспорту, у житловий будинок, торговельні павільйони, припарковані автівки. Кількість потерпілих встановлюється. 

На місцях подій працюють слідчо-оперативні групи, експерти, вибухотехніки. Поліцейські фіксують наслідки обстрілів, збирають речові докази, опитують свідків.

За словами начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка, росіяни обстріляли місто касетними снарядами РСЗВ «Ураган». Цілили спеціально по великим скупченням людей:

«Це територія великого ринку, люди почали працювати, місцеві приходять, щоб щось купити, і саме в це місце влучили з РСЗВ "Ураган" з касетними боєприпасами, - розказав очільник харківської поліції. -  Касетні снаряди призначені для максимального ураження людей. Їх цілеспрямовано випустили по Харкову, у місце максимального розташування мирних мешканців».

Володимир Тимошко зазначив, що росіяни здійснюють геноцид проти мирних мешканців Харкова та області. Він підкреслив, що всі злочини російської федерації ретельно документуються слідчими та прокуратурою і обов’язково стануть вагомим підґрунтям для звинувачення керівництва рф і військових росії  у злочинах щодо громадян  України.

Володимир Тимошко закликав харків’ян бути обережними, звертати увагу на сигнали повітряної тривоги і негайно прямувати в укриття, щоб зберегти своє життя.

За вказаними фактами  відкриті кримінальні провадження за ч.1, 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.    

 

Відділ комунікації поліції Харківської області

Схожі матеріали
Діяльність