Контраст
Шрифт

Поліція Чернігівщини скерувала до суду справу щодо незаконної порубки лісу організованою злочинною групою

clock
01.10.2022 18:25

Слідчі обласної поліції спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань завершили досудове розслідування та передали прокурору для направлення до суду обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи «лісорубів», яка завдала державі збитків на понад 3 мільйони гривень. 

Правоохоронці встановили, що наприкінці 2020 року один з підозрюваних створив та очолив організовану групу з метою здійснення регулярних незаконних порубок дерев у лісах та захисних насадженнях. У подальшому зловмисники планували обробляти та продавати деревину. До угруповання входили жителі однієї із прикордонних громад області.

В ході слідства задокументовано 5 епізодів незаконних рубок, а також зберігання незаконно здобутої деревини на одній з пилорам у Корюківському районі.

Сума збитків, завданих зловмисниками, перевищує 3 мільйони гривень.

Поліція відкрила провадження за частиною 3 статті 28 Кримінального кодексу України та частиною 2 та 4 статті 246 Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 7 років.

За результатами досудового розслідування слідчий обласної поліції за погодженням Чернігівської обласної прокуратури повідомив про підозру у скоєнні злочину ватажку злочинного угруповання.

Поліція завершила досудове розслідування. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність