Контраст
Шрифт

Поліція викриває постачальників «безакцизного тютюну» по всій країні

clock
06.12.2022 21:01

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції має хороший багаж здобутків у контексті протидії незаконному обігу фальсифікованої тютюнової продукції. Відповідні відпрацювання регулярно й успішно проводять згідно з рішенням міністра внутрішніх справ України. 

Зокрема, результативними видалися оперативно-пошукові заходи, організовані співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР НПУ. Нещодавно правоохоронці перевіряли інформацію щодо незаконного обігу тютюнових виробів за однією з адрес в Одесі. З’ясувалося, що в тамтешній крамниці, яка належить місцевому підприємцю, повним ходом відбувається продаж тютюнових виробів без марок акцизного податку України.

У цьому магазині виявили і вилучили майже 2,1 тис одиниць електронних цигарок та рідин для них без належних акцизних марок на суму понад 620 тис гривень.

Після завершення всіх процесуальних дій, щодо горе-підприємця  складено протокол про адмінправопорушення.

А вже на Одещині подібними ґешефтами заробляв на життя мешканець Березівського району. На місцевому ринку він вдовольняв попит курців так само «безакцизними цигарками», гадаючи, що чинить взаємно добру справу. Проте законодавець і правоохоронці – однозначно іншої думки. 

Цього разу доказом тютюнових оборудок у Березівці стали майже 1,7 тис пачок цигарок відомих брендів на суму 85 тис. гривень, що не мали марок акцизного збору.

В іншому подібному випадку, вже у Кропивницькому, оперативники поліцейського Управління стратегічних розслідувань поставили жирну крапку в історії з каналом незаконної реалізації електронних сигарет з рідиною, яким теж бракувало марок акцизного збору. Йдеться про вилучення понад 1 тис електронних цигарок та належних до них рідин. Також у асортименті «підпільної лавки» був і дещо екзотичний жувальний тютюн – всього 150 ємностей. Правоохоронці підрахували, що такого краму тут фігуранти назбирали на орієнтовно 300 тис. гривень. Наразі всю цю продукцію тут вилучили, а протоколи, складені працівниками УСР, направили на розгляд суду. 

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність