Контраст
Шрифт

Поліція направила до суду справу посадовця армії рф який позбавляв волі мешканців Київщини

clock
24.11.2022 18:45

Слідчі Управління організації розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, Національної поліції України завершили досудове розслідування стосовно начальника продовольчих служб в\ч 93992 армії рф, який разом з підлеглими йому військовослужбовцями привласнював майно місцевих жителів під час тимчасової окупації села Богданівки Броварського району. Йому загрожує ув’язнення на строк до 12 років.

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно 32-річного росіянина, керівника підрозділу російської військової частини. Встановлено, що у березні 2022 року він разом з підлеглими, проламавши військовою технікою паркан, вдерся на територію приватного домогосподарства в селі Богданівка та відібрав майно місцевого жителя на понад 1 мільйон гривень.

Погрожуючи власнику будинку автоматом, росіяни вивели його в інше приміщення та позбавили волі, відібравши наявні кошти, мобільний телефон та золоті вироби. Також військовослужбовці винесли з житлового будинку потерпілого 10 тисяч доларів США, продукти харчування та господарські товари.

Начальник продовольчих служб військової частини російської армії звинувачується у порушенні законів та звичаїв війни згідно з ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.
Розслідування проводилося за оперативного супроводу СБУ та процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора України.

Документування воєнних злочинів російських військовослужбовців, вчинених проти мирного населення, триває.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність