Контраст
Шрифт

Поліцейські налагоджують роботу у деокупованому Вовчанську Харківщини – Ігор Клименко

clock
23.09.2022 17:17

Через зруйнований міст мешканці Вовчанська фактично відірвані від решти населених пунктів. Дістатися до міста можна човном. 

«Із Вовчанська до кордону з росією – 3 км. Тут відсутні комунікації та зв'язок. Але повернена поліцейська присутність. Щоправда, райвідділ понівечений, спаплюжений символікою російських загарбників та засмічений різними речами, які накрали російські загарбники в місцевих. Приблизно така ж ситуація і в інших звільнених міст. Наприклад, у Козачій Лопані в райвідділі була катівня. Місцеві показали також братську могилу, в якій окупанти захоронювали загиблих», – повідомив Голова Національної поліції України.

Відтак найближчим часом у вказані населені пункти прибудуть спеціалізовані слідчо-оперативні групи для проведення слідчих дій. 

«Крім того, люди розповіли, що деяких утримуваних загарбники при відступі вивезли із собою, щоб не залишати слідів своїх злочинів. У Дергачах, Куп’янську, Шевченковому та десятках інших звільнених населених пунктах поліція також продовжує налагоджувати роботу та допомагає місцевим, тисячі з яких залишилися без даху над головою. А ворог, навіть відступивши, й надалі тероризує людей нещадними обстрілами», – розповів Ігор Клименко. 

Глава Нацполіції додав, що поліцейські зведені загони, вибухотехніки, слідчо-оперативні групи та інші фахівці працюють на звільнених територіях Харківщини:

«Роботи дуже багато: розмінування, збір доказів воєнних злочинів росії, встановлення усіх осіб, які співпрацювали з ворогом…Але основний наш обов’язок – повернути людям втрачене відчуття безпеки. Щоб вони на власні очі бачили, що Національна поліція України поруч».

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність