Перше опитування в Дії від МВС і одразу рекорд

clock
01.06.2022 16:46

Напередодні війни, 23 лютого, Верховна Рада прийняла законопроєкт про обіг вогнепальної зброї, але погляди українців щодо цього розділились. Тож, міністерство внутрішніх справ запитувало думку українців щодо обігу зброї в Україні. Опитування проходило в застосунку Дія, узяти участь міг кожен охочий.

Загалом у голосуванні взяло участь понад 1 мільйон 726 тисяч 452 українці. Це найбільше серед усіх опитувань, які досі проводилися в застосунку Дія. Й ось результати:

▪️ 59 % за те, що пістолети можуть мати всі громадяни, які дотримуються вимог закону, та можуть вільно носити їх із собою в громадських місцях;
▪️ 22 % — пістолети категорично не мають бути в обігу серед цивільного населення взагалі;
▪️ 19 % — пістолети можуть мати всі громадяни, які дотримуються вимог закону, але використовувати їх зможу тільки в тирах чи на стрільбищах. Носити зброю із собою заборонено.

«Ми дякуємо всім, хто висловив свою думку. А відтак МВС України бере ці результати до опрацювання спільно з парламентарями, щоби врахувати їх у профільному законі. Завершення голосування не означає, що обговорення цього питання припинено. Навпаки. Я закликаю і громадян, й експертів, й активістів максимально висловлювати свої думки та позиції в соціальних мережах», — зазначив очільник МВС Денис Монастирський.

Нагадаємо, що це опитування МВС провело за дорученням Президента України. Попереду ще дуже багато роботи. Зокрема, і в тому, щоби майбутній закон про обіг зброї відповідав не лише громадській думці, але й Конституції України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали