Контраст
Шрифт

Накладено арешт на майно російських компаній на суму майже 18 млн грн - Нацполіція

clock
29.06.2022 16:48

94 універсальні контейнери, за допомогою яких перевозили різноманітні товари, передані в комерційне управління до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Це відбулося через те, що правоохоронці встановили їх належність підконтрольним рф підприємствам. Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі Головного слідчого Управління Національної поліції в рамках кримінального провадження встановили належність російським компаніям 94 універсальних контейнерів.

Встановлено, що фактичні власники майна отриманий дохід від його користування виводять на рахунки російських та офшорних компаній. Відтак ці кошти можуть використовуватися для фінансування збройних сил ворога та інших незаконних військових формувань. Окрім того, аби уникнути примусового вилучення об’єктів права власності російської федерації та її резидентів, вони можуть запроваджувати різні схеми та механізми з метою приховування кінцевих власників майна.

З метою унеможливлення таких дій на  94 універсальні контейнери вартістю майже 18 млн грн накладено арешт. Наразі триває передача майна в комерційне управління до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Заходи проводилися спільно зі співробітниками Апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця». Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність