Контраст
Шрифт

Нацгвардійці-медики провели збори для інструкторів та фельдшерів військових частин НГУ

clock
23.05.2022 14:17

Нацгвардійці-медики спільно з фахівцями «Європейської ради з реанімації та невідкладної медичної допомоги» провели збори для інструкторів та фельдшерів військових частин НГУ.

Як зазначає начальник медичної служби однієї з частин, що виступила організатором занять, такі навчання є надзвичайно важливими та цінними для кожного з учасників, адже дають змогу познайомитися з нововведеннями у наданні невідкладної медичної допомоги та реанімації в умовах війни.

«Сьогодні необхідно дуже швидко орієнтуватися, навчатися та відпрацьовувати навики надання домедичної допомоги, адже йдеться про врятовані життя бійців та цивільних. І це має знати й уміти кожен. Мова іде як про медиків, так і про осіб, які не мають медичної освіти, - зазначає лікар. - Скільки б життів вдалося врятувати, якби поруч з пораненим була людина, яка просто знала і вміла надавати першу допомогу! Цього ми й навчаємо сьогодні».

Під час занять відпрацьовувалися новітні підходи з надання домедичної й невідкладної лікарської допомоги з серцевої та легеневої реанімації, зупинки масованих кровотеч та при інших критичних станах потерпілого.

Національна гвардія України

Схожі матеріали
Діяльність