Контраст
Шрифт

На Закарпатті виявили чималу партію тютюну

clock
28.01.2023 10:22

Чималу партію тютюнових виробів виявили прикордонники Мукачівського загону спільно з працівниками митниці на кордоні з Румунією. У пункті пропуску «Дякове», під час огляду вантажівки марки «Мерседес» із цистерною для перевезення скрапленого газу, в прикордонного наряду виникли підозри щодо можливого переміщення в цистерні сторонніх вкладень.

Керував автівкою 41-річний громадянин України, мешканець Закарпаття. Прикордонникам водій повідомив, що їде порожній. Однак охоронці кордону виявили ознаки механічного втручання на притискних гайках люка цистерни та розбіжності під час зважування транспортного засобу, тож прийняли рішення про поглиблений огляд цистерни за допомогою системи «Рапіскан». Для цього вантажівку було транспортовано до пункту пропуску «Ужгород», де за результатами обстеження підозри прикордонників підтвердилися.

Подальший огляд цистерни, під час якого прикордонники спільно з митниками виявили ящики із сигаретами, продовжився у пункті пропуску «Дякове». Cпільна оглядова група прикордонників та митників дістала із ємності 215 ящиків зі 107,5 тисячами пачок сигарет без марок акцизного збору України, які ділки намагались потай перемістити до Румунії.

За фактом виявлення ознак злочину, передбаченого статтею 204 ККУ «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів», оперативники Мукачівського прикордонного загону  направили повідомлення до Бюро економічної безпеки у Закарпатській області.

По прибуттю співробітників БЕБ у пункт пропуску, тютюнові вироби було передано їм у встановленому законодавством порядку.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали
Діяльність