Контраст
Шрифт

На Луганщині псевдопосадовицю так званої «лнр» судитимуть за колабораціонізм

clock
28.09.2022 16:06

Поліцейські сектору захисту інтересів суспільства та держави ГУНП в Луганській області викрили 30-річну мешканку смт Станиця Луганська в активній співпраці з окупаційною владою.

У ході досудового розслідування, відкритого за ч. 7  ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, за оперативного супроводу поліцейських, встановили протиправну діяльність жінки.

Після повномасштабного російського вторгнення підозрювана погодилась на пропозицію окупаційної влади і добровільно зайняла посаду помічника «прокурора» в незаконно створеному «правоохоронному» органі. За процесуального керівництва прокуратури Луганської області обвинувальний акт по справі направлено до суду для розгляду по суті справи. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність