Контраст
Шрифт

На Київщині викрито незаконне видобування піску на понад пів мільярда гривень

clock
18.11.2022 17:35

Оборудками із цим будівельним матеріалом займалася організована злочинна група на Київщині. Слідчі Національної поліції вже повідомили про підозру її учасникам.

Вилучену у ході досудового розслідування техніку, яку фігуранти використовували для незаконної діяльності, передано на потреби Збройних Сил України.

Під час досудового розслідування слідчі ГСУ Нацполіції задокументували та припинили діяльність організованої злочинної групи. Встановлено, що зловмисники без жодних дозвільних документів здійснювали видобування піску на Київщині. Щоб не сплачувати податки, фігуранти продавали незаконно видобуті корисні копалини за готівку.

Відповідно до висновків експертних досліджень, сума завданих державі збитків сягає 570 млн грн.

Наразі слідчі повідомили про підозру організаторові та трьом учасникам злочинної групи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення на строк до 8 років.

Слідчі дії тривають. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора. Оперативне супроводження - Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність