Контраст
Шрифт

На Донеччині екіпаж «Білий янгол» допомагає вижити людям на нулі

clock
08.12.2022 18:55

У Вугледарі доставка гуманітарної допомоги та евакуація відбувається в прискореному темпі, бо неподалік розриваються снаряди. Ризикуючи життям, поліцейські не тільки вивозять людей із зони бойових дій, а й вмовляють родини з дітьми погодитися на виїзд до безпечної території.

Щодня Вугледар піддається інтенсивним обстрілам російських військ. Окупаційна армія застосовує проти цивільного населення різні види озброєння: артилерію, авіацію, ракети та снаряди з магнієвою сумішшю, запальні елементи яких випалюють все навколо. В місті не залишилося жодного вцілілого будинку, відсутні водопостачання, світло, газ, опалення. Переміщатися вулицями дуже небезпечно. Через постійні обстріли дістатися цвинтаря неможливо, тому загиблих ховають у дворах багатоповерхівок.

За інформацією заступника керівника військової адміністрації Вугледара Максима Вербовського, на цей час у місті залишаються близько 700 осіб, з них – 30 дітей, яким доводиться цілодобово ховатися від снарядів у підвалах. Попри смертельну небезпеку, правоохоронці продовжують організовувати безпечний виїзд людей та надавати допомогу.

Під час чергового рятувального рейсу екіпаж «Білий янгол» доставив жителям Вугледару гуманітарний вантаж та вивіз двох пенсіонерів. Евакуація відбувалася дуже швидко, адже обстріл міста не припинявся ані на мить й перебувати поза укриттям було дуже небезпечно. Аби швидше виконати завдання, правоохоронці розділилися на групи.

Частина поліцейських займалася вивозом 67-річної Ольги та 75-річного маломобільного Михайла. Останнім часом люди мешкали разом, бо внаслідок обстрілів оселю жінки було зруйновано, а чоловік через проблеми зі здоров’ям потребував сторонньої допомоги. Люди погодилися виїхати, кажуть, що наразі жити в місті просто неможливо.

Інша група правоохоронців об’їжджала будинки, бомбосховища та підвали, аби з’ясувати яка допомога потрібна людям. Особливу увагу приділяли родинам з дітьми. Кожного разу поліцейські намагаються вмовити батьків врятувати життя малечі та виїхати із зони бойових дій. Спілкуючись з малечою, співробітники поліції дізнаються чого найбільше їм хочеться та намагаються виконати їхні бажання. Цього разу дітям привезли бажані солодощі.

Після переконань правоохоронців на евакуацію погодилася родина з двома дітьми. За кілька днів «білі янголи» повернуться за ними та вивезуть до безпечного місця.

Крім того, спільними зусиллями вдалося вмовити та вивезти з міста батька з донькою. Сім’я тепер перебуває у безпеці.

Зважаючи на важку ситуацію в місті, поліцейські вкотре закликали громадян не тягнути з виїздом і врятувати своє життя та здоров’я.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність