Контраст
Шрифт

Микола Рудик: Оновлено алгоритм реєстрації авто в Україні

clock
14.12.2022 11:21

Як саме змінюється алгоритм реєстрації та перереєстрації транспортних засобів та чому виокремлюється експертне дослідження розповів начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» #UAразом.

«14 грудня набувають чинності дві постанови  Кабінету міністрів України  №1019 та №1299, які виокремлюють експертне дослідження з процедури реєстрації в сервісному центрі МВС. Це відбувається з метою у майбутньому проводити реєстраційні дії з авто виключно онлайн», — зазначив Микола Рудик.

Експертне дослідження завжди проводиться офлайн і включає огляд транспортного засобу та звірку інформації щодо транспортного засобу, внесеної до реєстраційних документів. Його проводить Експертна служба МВС.

Мета експертного дослідження — визначення справжності ідентифікаційних номерів транспортного засобу і реєстраційних документів: виявлення фактів знищення, підроблення або зміни номерів вузлів та агрегатів транспортних засобів, підроблення реєстраційних документів, що їх супроводжують. Висновок експертної служби МВС є чинним 10 днів. 

«Тепер таке дослідження треба проходити до того, як звернутися до адміністратора сервісного центру МВС за послугою реєстрації та перереєстрації транспортного засобу», — додав Микола Рудик.

Крім того начальник Головного сервісного  центру МВС перелічив випадки, коли експертне дослідження при реєстрації авто НЕ проводиться:

— реєстрація нового транспортного засобу;

— зміна анкетних даних власника у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу (і фізичні особи і юридичні особи);

— зняття з обліку транспортного засобу або вибракування;
— перереєстрація транспортного засобу після встановлення ГБО;

— перереєстрація транспортного засобу через заміну, втрату номерного знаку або закріплення індивідуального номерного знаку;

— відновлення свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу зареєстрованих після 1 вересня 2019;

— отримання чи повернення реєстраційних документів для виїзду за кордон;

— отримання або повернення тимчасового реєстраційного талона;

— перереєстрація транспортного засобу після встановлення чи зняття світлових сигнальних пристроїв;

— реєстрація транспортного засобу зв’язку з переходом права власності за договором фінансового лізингу.

Головний сервісний центр МВС України

Схожі матеріали
Діяльність