Мешканець Ізюму залишився без стопи, наступивши на міну «Пелюстку»

clock
11.05.2023 13:15

Сьогодні, 11 травня, близько 07:30 стався черговий нещасний випадок, коли мирний мешканець деокупованого Ізюма підірвався на протипіхотній міні типу ПФМ-1 «Пелюстка». 

Наступивши на неї, 44-річний чоловік отримав мінно-вибухову травму у вигляді ампутації лівої стопи. Наразі медики надають постраждалому необхідну допомогу.

Зазначимо, що міна ПФМ-1 «Пелюстка» – це надзвичайно небезпечна протипіхотна міна натискної дії. Для приведення в дію достатньо докласти невелике зусилля – від кількох кілограмів.

Це вибухонебезпечний предмет, який не вилучається, а знищується саперами на місці виявлення. При мінуванні може застрягнути у гілках дерев, залишитись на дахах будинків тощо.

Звертаємось до всіх з проханням бути максимально обережними та завжди пам’ятати про високу мінну небезпеку. Нехтування правилами безпеки може призвести до непоправних наслідків.

Не рухайтесь невідомими чи не перевіреними ґрунтовими дорогами. Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією.

У разі виявлення підозрілого предмета повідомте про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами «101», «102» або «112».

ДСНС України

Схожі матеріали