Контраст
Шрифт

Мері Акопян: Новий транш у розмірі 25 мільйонів євро від партнерів буде використаний для закупівлі техніки для розмінування України

clock
03.02.2023 16:29

Наразі заміновано понад 30% території України і цей безпрецедентний виклик ми подолаємо разом з партнерами. Про це заявила заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян під час спільного брифінгу з високим представником ЄС, віцепрезидентом Єврокомісії Жозепом Боррелем на Київщині.

«Ми оцінюємо як забруднені 30 % території України, це 174 тисячі квадратних кілометрів. Я дуже вдячна за увагу до проблеми та новий транш допомоги у розмірі 25 мільйонів євро, які будуть використані для закупівлі техніки. Поки що 11 місяців наш особовий склад працює з ручним обладнанням, а очистити тисячі гектарів сільськогосподарських угідь, пройти пішки, з ручним обладнанням фактично неможливо», - сказала Мері Акопян.

Заступниця міністра зазначила, що питання розмінування – це в першу питання безпеки наших громадян, а також відновлення нашого економічного потенціалу, сільськогосподарського потенціалу.

«Також є питання підводного розмінування, зараз ми працюємо над тим, щоб підготувати фахівців, які будуть працювати під водою. Цей об’єм роботи ми оцінюємо до 10 років і це оптимістичний прогноз», - додала Мері Акопян.

Вона подякувала міжнародним партнерам за надану техніку та тренінги для особового складу.

«Я вдячна, що виділяються додаткові кошти до тих 18 мільйонів, які вже у нас в роботі з минулого року. І я сподіваюсь, що цей безпрецедентний виклик, якій є в нашій країні буде подолано разом з нашими партнерами», - сказала Мері Акопян.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність