Контраст
Шрифт

Кількість пожеж через порушення правил експлуатації електроприладів зростає, - Альона Матвєєва

clock
08.12.2022 16:25

За місяць в Україні кількість постраждалих через пожежі, які сталися внаслідок порушення експлуатації електроприладів зросла майже вдвічі. Про це в ефірі телемарафону UAразом розповіла речниця Міністерства внутрішніх справ України Альона Матвєєва. 

«Серед причин таких пожеж несправність виробничого обладнання - сталася 21 пожежа, порушення правил пожежної безпеки при влаштування та експлуатації електроустановок - сталася 905 пожеж, 553 пожежі сталися через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей та терлогенеруючих установок. Найбільше пожеж сталося через необережне поводження з вогнем - 1050 і також,  через те, що діти гралися з вогнем, сталося 17 пожеж», - зазначила Альона Матвєєва. 

Вона підкреслила, що зросла не тільки кількість пожеж, але і кількість людей, які постраждали або загинули внаслідок пожеж: «Якщо порівнювати з жовтнем - 92 людини загинуло, за листопад ми бачимо зростання майже в двічі - 182 людини. Також зросла кількість постраждалих 132 людини було в жовтні і 183 постраждали в листопаді». 

Альона Матвєєва, зазначила, що часто причиною пожеж стає порушення правил експлуатації генераторів. 

«Генератори не тільки загораюиься, є ще чадний газ, який теж небезпечний. Наприклад, на Прикарпатті за останні дні почастішали випадки отруєння чадним газом. Лише за листопад зафіксували 11 таких випадків», - сказала Альона Матвєєва. 

Речниця МВС нагадала  правила користування генераторами: 

 ⁃ Користуватися генераторами можна лише на відкритому повітрі. 
 - Місце розташування від будівлі має бути не меньше 6 метрів.
 ⁃ Генератор має бути захищений від вологи. 
 ⁃ Заправляти генератор можна лише вимкненим (необхідно дочекатися поки всі запчастини охолонуть)
 - Не змішуйте різні види мастила або спального. 
 ⁃ Не змінюйте самостійно конструкцію електроприлада. 
  -Під рукою завжди має бути вогнегасник.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність