Контраст
Шрифт

Кількість охочих вступити до поліцейських вишів зросла на 50%

clock
24.09.2022 14:10

Цьогорічна вступна кампанія до вишів системи МВС пройшла успішно, а державне замовлення виконано повністю. У порівнянні з минулим роком кількість вступників у 2022-му зросла вдвічі. Серед найпопулярніших спеціальностей “право” та “правоохоронна діяльність”, а також «психологія». 

Сьогодні під час робочої зустрічі керівництва МВС та НПУ з очільниками закладів вищої освіти, які готують спеціалістів для Нацполіції обговорили результати вступної кампанії 2022.

Після поведеного опитування серед більш ніж двох тисяч вступників було визначено основні мотиви вибору професії поліцейського. Учасники назвали – зростання престижності професії, сімейні традиції, а також реакція на військову агресію рф.

Обговорюючи перспективи навчання у 2022 році, заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко повідомила про зміни, які відбудуться у підготовці майбутніх поліцейських та рятувальників.

«Навчальні програми вишів системи МВС у майбутньому зазнають змін. Адже поліцейські та рятувальники будуть проходити програму загальної тактичної підготовки, яку раніше проходили курсанти військових навчальних закладів. Це пов'язано з тим, що ми адаптуємо військову освіту в Україні відповідно до стандартів НАТО», – зазначила Катерина Павліченко. 

Заступниця міністра подякувала усім, хто доклав зусиль до вступної кампанії цього року, особливо у тих ЗВО, які через війну були змушені переїхати. 

Під час свого звернення Голова Нацполіції Ігор Клименко окреслив для очільників відомчих вишів основні напрямки у підготовці майбутніх правоохоронців. Зпоміж найважливіших він назвав потребу у підготовці до розслідування і документування воєнних злочинів. Очільник НПУ також наголосив на важливості навчити майбутніх поліцейських уміло використовувати вогнепальну зброю та знати як надати медичну допомогу собі та потерпілим. Окремо він наголосив на компетенціях роботи із закладами освіти. 

Також наприкінці зустрічі представники ДП “Інфотех” презентували оновлений освітній портал МВС України. Вони розповіли освітянам, про усі нововведення та технічні можливості оновленого ресурсу.

Департамент комунікації МВС України

фото Андрій Новицький

Схожі матеріали
Діяльність