Контраст
Шрифт

Катерина Павліченко: Впровадження принципів гендерної рівності є пріоритетним і для нашої країни, щоб стати частиною європейської родини

clock
24.06.2022 18:57

У Харківському національному університеті внутрішніх справ у м.  Кам'янець-Подільський у рамках реалізації проєкту Горизонт 2020 – «Європейське регіональне партнерство за гендерну рівність у цифрову епоху» проведено Інноваційний табір «Гендер в науці та безпеці».

Регіональне партнерство EQUALS-EU для гендерної рівності в цифрову епоху – це міжнародний амбітний проєкт, який реалізовано з січня 2021 року 19 партнерами з Європи та за її межами під егідою Університету Метрополітен (Осло, Норвегія).



До учасників заходу звернулася заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко. Вона зазначила, що гендерний паритет перетворився на один із важливих індикаторів демократії, став темою міжнародних зустрічей на вищому рівні, метою політики урядів різних країни, у тому числі й України. Впровадження принципів гендерної рівності є пріоритетним і для нашої країни, щоб стати частиною європейської родини. Підтвердженням цього стало підписання Закону України про ратифікацію Стамбульської конвенції, що запроваджує міжнародні стандарти захисту жінок від усіх форм насильства та дозволяє створювати нові можливості міжнародного співробітництва для захисту громадян. «Зараз на органи системи МВС покладено завдання імплементувати норми Стамбульської конвенції у національне законодавство та створити рівноправне й безпечне середовище без дискримінації», — зазначила заступниця Міністра. Також Катерина Павліченко відзначила ще одну визначну подію — отримання Україною статусу кандидата у члени Європейського Союзу, яка назавжди змінить нашу державу. 

Вона подякувала Харківському національному університету внутрішніх справ, ректорові університету Валерію Сокуренку за інноваційний підхід та організацію такого корисного заходу, який об’єднав однодумців з різних країн, курсантам і курсанткам, які сьогодні «спільними зусиллями розробляють нові механізми досягнення гендерної рівності у науковій і правоохоронній сферах та створюють нові політики, процеси та практики, що вирішують проблеми гендерної рівності». Катерина Павліченко подякувала партнерам за співпрацю та підтримку й побажала успіхів усім учасникам.

Ректор університету Валерій Сокуренко зазначив, що колектив закладу вищої освіти дотримується принципів гендерності у своїй діяльності й активно підтримує усі  рішення керівництва держави, Міністерства внутрішніх справ у напрямку щодо створення безпечного і рівноправного майбутнього. Ректор також наголосив, що приклад самої Катерини Павліченко, яка починала свою службову діяльність у патрульній поліції, а сьогодні обіймає високу посаду заступниці Міністра внутрішніх справ, є надихаючим для молоді — успішного кар’єрного зростання та втілення принципів гендерної рівності. 

Також Валерій Сокуренко наголосив на важливості продовження навчального процесу навіть в умовах війни, адже добре підготовлені, дипломовані фахівці країні потрібні завжди — і у воєнний, і в мирний час, і в цьому сенсі рішення Міністра внутрішніх справ утримати курсантів силового блоку від участі у бойових діях та продовжити опановувати знання офлайн, допоможуть у подальшій розбудові нашої держави.

Переможці Інноваційного табору «Гендер в науці та безпеці» будуть визначені за результатами виконаних ними конкурсних завдань.

ВЗГ ХНУВС

Схожі матеріали
Діяльність