Інтерактивну фотовиставку «Герої МВС» відкрили у найбільшому в Україні сервісному центрі відомства

clock
23.09.2022 16:31

Головний сервісний центр МВС долучається до масштабного проєкту з героїзації співробітників системи МВС. У ньому розповідаються історії подвигів, які військові, рятувальники, поліцейські й працівники ГСЦ здійснили за 200 днів повномасштабного вторгнення росії. В рамках проєкту створено окремий сайт «Герої МВС: 200 днів війни» та видано книгу, у яку увійшло понад 100 історій. Проєкт продовжуватиме поповнюватися розповідями про нові приклади мужності.

Презентував фотовиставку в Києві начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик разом з одним із бійців Національної Гвардії України. Дмитра Фінашина, бійця НГУ, було запрошено не випадково. Він – один із героїв цього проєкту. Фото Дмитра було зроблено тоді, коли той проходив службу снайпером у батальйоні імені генерала Кульчицького. Сьогодні кожен відвідувач сервісного центру МВС може ознайомитись із його історією.

«Цю інтерактивну фотовиставку ми організували у найбільшому в Україні сервісному центрі МВС. Саме тут розміщено експозицію із 16 портретів. У наших сервісних центрах МВС вона триватиме аж до перемоги України. Такі експозиції пройдуть і в інших сервісних центрах по всій Україні. Тому гості матимуть змогу знайомитись з історіями тих, хто тримає і тримав нам небо та землю», – зазначив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

У Своєму виступі Дмитро Фінашин зазначив, що Героїв треба поважати, пам’ятати і цінувати. Бо для людей, хто отримав поранення і вже не в строю важливо розуміти, що вони билися і проливали кров недаремно.

«Важливо знати, що люди це цінують, цінують державу, цінують цей внесок», – підкреслив Дмитро. 

Оскільки проєкт триває, пресслужби системи МВС постійно збирають історії людей, які несуть службу у Нацгвардії, Нацполіції, Держприкордонслужбі з ДСНС, чи працюють у Державної міграційної служби України та Головного сервісного центру МВС.

Управління комунікацій ГСЦ МВС

Схожі матеріали