Гвардійка з батальйону Кульчицького виступила на платформі Українського дому в Давосі

clock
23.05.2022 20:15

Організатори платформи діалогу Ukraine House Davos мають на меті уніфікувати та інформувати реакцію світової спільноти на війну Росії проти України. Український дім у Давосі з 23 по 25 травня вестиме діалоги з питань безпеки, санкцій, гуманітарної допомоги, відбудови та відродження України тощо.

У першому такому діалозі «Захист свободи на передовій» брали участь Марина Бабчиніцер – офіцер-кореспондент оперативного батальйону імені Героя України Сергія Кульчицького Національної гвардії України, Єгор Чернієв – народний депутат України, військовослужбовець територіальної оборони, Малкольм Ненс – колишній офіцер морської розвідки та аналітик новин MSNBC, тепер український міжнародний легіонер та Олег Сенцов – український кінорежисер, письменник і діяч.
 
За словами пані Марини – ця панель організована задля того, щоб Європа і весь світ почули військових, які воюють за українську землю, дізналися більше про те, що відбувається на передовій насправді, про звірства та свавілля росіян, а також, які передумови того, що сталося і якими можуть бути наслідки війни.
 
«Ми бачили тіла жінок і чоловіків, ми бачили тіла дітей, маленьких дітей, зі зв’язаними за спиною руками. Там, де приходять росіяни зі своїм «русскім міром», залишаються руйнування. Ми цього ніколи не пробачимо і не забудемо. І світ не повинен цього прощати і забувати. Дипломатія може почати працювати лише після того, як останній російський солдат покине нашу територію, включно з Донбасом та Кримом», – каже Марина Бабчиніцер.
 
З приводу військової допомоги, Малкольн Ненс переконаний: «Якщо Україна матиме реактивні системи залпового вогню та системи ППО «Патріот» – то росія не матиме жодного шансу!»
 
«Військові України – форпост для цивілізованого світу, якщо впадемо ми – впаде весь цивілізований світ, диктатор просуватиметься вперед, адже, його мотиви – знищити українців, як націю, яка не сповідує тоталітаризм, а дотримується демократичних цінностей», – наостанок додала пані Бабчиніцер.

Національна гвардія України

Схожі матеріали