Головне за тиждень

clock
22.05.2022 10:05

🔹З 16 травня в Україні відновили роботу камери фіксації порушень ПДР. Як повідомив перший заступник міністра МВС Євгеній Єнін камери фіксації порушень ПДР повертають порядок на автошляхах, а інформація на камерах надійно захищена.

«Загалом запрацює 128 камер у 20 містах України», - додав Євгеній Єнін.

🔹Понад 6 млн 200 тис. українців були змушені тікати від війни за кордон. «Найбільша кількість людей (3 млн 357) переїхала до Польщі, і  щонайменше половина з них там і залишається», - наголосила заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян.

🔹Крім того, Мері Акопян заявила, що за найоптимістичнішими прогнозами Україні необхідно 5-7 років для розмінування всієї території. 

«Якщо ми говоримо про Україну, то наразі ми оцінюємо, що забруднено територію близько 300 тис. квадратних кілометрів», - сказала вона.


🔹Ігноруючи міжнародне право, окупанти примусово депортують українців до росії, — Катерина Павліченко

«З 24 лютого з України до рф виїхало близько 700 тис. осіб, понад 100 тис. з них — це діти», - наголосила Катерина Павліченко.

🔹З початку повномасштабної війни підрозділи ДСНС врятували понад одну тисячу осіб. Лише за одну добу підрозділи ДСНС здійснили 65 виїздів на ліквідацію наслідків обстрілів окупантами населених пунктів та об’єктів інфраструктури. 

🔹Зміна алгоритму отримання посвідчення водія та введення принципу екстериторіальності: В ГСЦ МВС розповіли про зміни під час війни

🔹В Чернігівській та Сумській областях росія продовжує провокативні дії на кордоні, артилерійські обстріли цивільної інфраструктури. Підрозділи ДПСУ діють за загальним задумом Генштабу ЗСУ.

🔹Заява МВС щодо незаконності відвідування іноземними журналістами тимчасово окупованих території України. МВС застерігає представників  іноземних ЗМІ від  відвідування тимчасово окупованих території України.

🔹Почав роботу новий мобільний додаток «Розмінування України». За його допомогою кожен охочий, може повідомити про вибухонебезпечний предмет. Про це розповів перший заступник міністра МВС Євгеній Єнін. «За допомогою застосунку можна повідомити про знайдений підозрілий предмет, зробити його фото, позначити його координати, зробити відео», — сказав він.

Схожі матеріали