Контраст
Шрифт

Ефективна координація МВС із ПРООН допоможе пришвидшити процес розмінування в Україні – Мері Акопян

clock
08.12.2022 19:15

На цьому заступниця міністра внутрішніх справ України наголосила під час зустрічі з виконувачем обов’язків Постійного Представника Програми розвитку ООН в Україні Яком Сільє.

«МВС та Програма розвитку ООН мають за плечами роки тісної та плідної співпраці, партнерство із вами є потужним інструментом на шляху досягнення цілей сталого розвитку, адже один із пріоритетних напрямків нашої взаємодії є протимінна діяльність, та гуманітарне розмінування. Наразі близько30% загальної площі території України залишаються забрудненими вибухонебезпечними предметами. Зараз Ключовою потребою залишається відповідне технічне оснащення піротехнічних підрозділів, насамперед, робототехнікою, індивідуальним броне захистом, тож важливим значення залишається якісна та ефективна координація міжнародних партнерів у цій сфері за підтримки ПРООН в Україні», – зазначила Мері Акопян.

Крім того, задля пришвидшення процесу розмінування збільшено кількість піротехніків Державної служби України з надзвичайних ситуацій на 400 осіб. Наразі завершено їх підбір та навчання на базі Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування ДСНС. В перспективі Урядом планується збільшення кількості піротехніків ДСНС ще на 500 осіб.

Зокрема, обговорено порядок надання допомоги донорами МВС України, де Програма розвитку ООН буде виступати головним координатором іноземних партнерів у процесі розмінування. 

Водночас заступниця очільника МВС висловила подяку делегації ПРООН за вже надану допомогу підрозділам в період війни, а також відзначила важливість реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги, що фінансується Урядом Японії, який має на меті зменшення впливу вибухонебезпечних предметів на постраждале внаслідок війни населення і суб’єктів, залучених до гуманітарної діяльності в Україні. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність