Денис Монастирський: Україна зробила все можливе, аби отримати статус кандидата в члени ЄС

clock
24.06.2022 18:01

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в інтерв’ю грецькому телеканалу ERT. Він розповів журналістам про міжнародне співробітництво у сфері зафіксованих воєнних злочинів, прокоментував історичний саміт ЄС та безпекову ситуацію в столиці.

«Українці та Україна зробили все можливе не тільки протягом останніх ста днів, а протягом багатьох років, щоб отримати статус кандидата в члени Європейського союзу. Україна робить багато, щоби бути гарантом безпеки в ЄС, бути справжньою фортецею для Європи, яку зараз визнає весь світ», — сказав очільник МВС.

Щодо воєнних злочинів, які будуть задокументовані, міністр зазначив: «Ми співпрацюємо з міжнародними партнерами, вони нам дуже допомогли в розслідуванні злочинів у Бучі, Ірпені, Гостомелі, Бородянці — містах, які сьогодні не потребують перекладу і відомі всьому світі. Нам допомагають Сполучені Штати, які надали нам спеціальне мобільне обладнання для ДНК-лабораторій. Фактично ми часто знаходимо тіла, які нам потрібно ідентифікувати. На сьогодні залишається 1200 тіл, які не ідентифіковані».

За його словами, загроза в столиці не зникла.

«Ми сьогодні тут і ми в безпеці, але я впевнений, що Київ був, є й буде головною метою путіна. Він розуміє, що якщо здолати Київ, це буде символом того, що впаде вся Україна. «Загроза не зникла», — сказав міністр.

Схожі матеріали